Blogger WidgetsBlogger Widgets

30 June 2012

Koleksi Foto Manusia Pelik Dari Abad Ke-19

Tiada manusia yang minta dilahirkan dalam keadaan berbeza dengan orang lain. Insan-insan istimewa ini menempuhi kehidupan pada abad ke-19 dengan begitu mencabar di mana mereka bukan sahaja diejek dan dihina seumur hidup, malah turut dieksploitasi oleh pihak tidak bertanggungjawab dengan dijadikan bahan tontonan di sarkas.

Restoran Ini Menggunakan Robot Sebagai Pelayan

Siapa kata pelayan wanita yang seksi dan cantik sahaja mampu menarik ramai pelanggan. Sebuah restoran di bandar Harbin, China membuktikan bahawa robot juga memiliki daya tarikan dan boleh menarik lebih ramai pengunjung. Restoran ini menggunakan khidmat robot-robot untuk memasak dan melayani pelanggan. Restoran ini memiliki 18 jenis robot yang mempunyai tugas masing-masing.

Poskad Era 1910-1940an Yang Kreatif

Pada awal tahun 1900an, poskad memainkan peranan yang sangat penting sebagai alat komunikasi bagi menyampaikan mesej yang ringkas tapi bermakna buat ahli keluarga mahupun sahabat handai yang jauh di mata. Rekaan poskad pada waktu itu juga begitu klasik dan sangat berbeza dengan poskad masa kini. Sangat klasik dan menimbulkan nostalgia tersendiri..


Rumah Beinhaus, Austria Yang Menyimpan 1200 Tengkorak

Sebuah rumah abad ke-12 telah dijadikan tempat menyimpan 1200 tengkorak manusia. Rumah itu dikenali sebagai Rumah Beinhaus dan terletak di Hallstatt, Austria. Tradisi menyimpan tengkorak dan tulang-tulang manusia dilakukan dari tahun 1720 M sehingga 1995.

Doktor Keluarkan Cacing Berukuran 13cm Dari Mata Lelaki Ini

Seorang lelaki India berusia 75 tahun yang mengalami sakit dan iritasi pada matanya sejak dua minggu lalu telah berjumpa dengan doktor bagi mengenalpasti punca penyakitnya. Lelaki tersebut, P.K. Krishnamurthy telah berjumpa dengan Dr. V. Seetharaman di Hospital Fortis, Mumbai pada minggu  ini. Semasa doktor tersebut melakukan pemeriksaan ke atas mata Krishnamurthy, alangkah terperanjantnya apabila dia mendapati terdapat seekor cacing berukuran kira-kira 13cm berada dalam bola mata pesakitnya.

Pencuri Ini Tersepit Di Pintu Kedai Selama 9 Jam

Niat mencuri seorang lelaki berusia 53 tahun tidak kesampaian apabila dia tersepit di bawah pintu kedai selama 9 jam. Kejadian itu berlaku di sebuah kedai di Brocton, Massachusette, Amerika Syarikat.


Veil Pengantin Terpanjang Di Dunia

Elena De Angelis dari Casal di Principe, Itali mencatat rekod dalam Guinness Book of World Records sebagai pengantin perempuan yang memakai veil terpanjang di dunia iaitu sepanjang 3km. Veil milik Elena telah direka oleh Gianni Molari.  Sepanjang majlis perkahwinannya, kira-kira 100 orang diperlukan untuk memegang veil tersebut. Dashyat....

Foto-foto Kemalangan Tragis Era 20an

Kita selalu mengeluh apabila kerajaan menguatkuasakan undang-undang jalanraya baru yang lebih ketat walaupun peraturan itu adalah demi keselamatan kita sendiri. Cuba kita lihat sebentar foto-foto kemalangan era 20an ini. Pada masa itu, manusia baru berjinak-jinak menggunakan kenderaan bermotor di mana peraturan jalanraya tidak ketat dan kualiti kenderaan juga tidak sebaik sekarang. Kereta mudah sahaja rosak teruk walaupun hanya disebabkan kemalangan kecil seperti tergelincir.