Blogger WidgetsBlogger Widgets

27 June 2012

Hotel Tertua Di Dunia

Rasanya kebanyakan orang pernah melancong baik di dalam mahupun di luar negara. Dan kebanyakannya pernah merasai pengalaman menginap dalam hotel dari harga berpuluh ringgit hingga beribu ringgit semalam. Tapi pernahkah anda terfikir hotel apakah yang paling tua dan paling lama dibina di dunia ini? 

Gadis Palestin Bebas Selepas 20 Tahun Dikurung Dalam Bilik Air

Baraa Melhem merupakan gadis Palestin berusia 20 tahun yang menghabiskan separuh dari usianya di dalam bilik air. Dia dikurung oleh bapanya sendiri di dalam bilik air sejak berusia 10 tahun. Bapa Baraa, Hasan Melhem merupakan bangsa Arab warga Israel dan telah berpisah dengan ibunya sewaktu Baraa masih kecil.

Gila-Cara Baru Bunuh Bayi Perempuan Secara Senyap-Senyap di India

Pada zaman ini, perempuan juga mendapat layanan dan taraf yang sama seperti lelaki baik dari segi pendidikan, pekerjaan dan hak asasi. Namun di sesetengah daerah India, kelahiran anak perempuan masih lagi dianggap membawa malang dan sial serta menyusahkan keluarga apabila anak itu dewasa kelak. Atas sebab itu, pelbagai cara yang dilakukan oleh si bapa untuk membunuh darah dagingnya sendiri biar pun sudah ada hukuman yang diperuntukkan bagi kesalahan tersebut.