Blogger WidgetsBlogger Widgets

01 June 2012

Menggapai Bulan..

Kita sering melihat bulan di langit menjelang malam hari. Kadang kala terlintas di benak fikiran..Alangkahkah seronoknya andai bulan itu boleh dicapai. Jurugambar kelahiran Perancis, Laurent Lavender telah menghasilkan siri foto-foto yang menarik dan bijak di mana dalam foto-foto tersebut memaparkan aksi-aksi manusia seolah-olah berinteraksi dengan bulan.

Koleksi Foto-foto Kucing Ber-yoga

Comel sungguh kucing-kucing dalam foto-foto ini. Tersenyum seorang diri melihat aksi-aksi kucing yang seakan-akan sedang mengamalkan yoga. Foto-foto unik ini diambil oleh Dan Borris dengan menggunakan teknik manipulasi foto. 

 

Foto-foto Kehidupan Sekumpulan Semut Yang Unik

Andrey Pavlov, seorang jurugambar kelahiran Rusia telah menghasilkan fotografi macro yang sangat menakjubkan. Beliau telah menggunakan semut-semut yang sebenar untuk dijadikan model. Mari kita lihat hasil kreativiti Pavlov dalam entri penuh.


Daging Mentah Seperti Dessert

Sekali tengok, gambar-gambar ini kelihatan seperti desserts yang sedap. Kalau perhatikan betul-betul, kita akan menyedari yang gambar-gambar itu sebenarnya bukanlah dessert tetapi daging mentah..! Foto-foto kreatif ini diambil oleh Kasmin Schuller, seorang jurugambar Austrian yang kreatif. 


Kalaulah Telur Punya Perasaan

Vanessa Dualib merupakan seorang jurugambar yang kreatif. Beliau telah mengambil gambar telur-telur yang telah dilukis dengan mimik wajah tertentu untuk menjayakan sebuah projek yang dinamakan "Eggventures of Eggbert". Projek ini mengisahkan perjalanan telur yang berusaha untuk menyelamatkan diri daripada menjadi mangsa dimasak.


Sediakan Bekal Makanan Anak Dengan Kreatif

Pada setiap pagi, Heather Sitarzewski akan menyediakan bekal makanan yang mengkagumkan untuk anaknya. Ibu yang kreatif ini akan menyediakan sandwich yang disusun sehingga menyerupai ikon popular di dalam filem, video game dan kartun sebagai bekal makanan tengahari anaknya di sekolah. Bertuah sungguh anak beliau.


Variasi Basikal Yang Pelik

Secara umumnya basikal digunakan untuk beriadah. Basikal yang biasa kita lihat di Malaysia adalah jenis yang beroda dua dan empat untuk kanak-kanak. Dalam entri kali, saya paparkan foto-foto basikal alaf 21 yang memang aneh dan pelik. Bayangkanlah, troli di pasar raya dan tandas pun boleh diubah dan dijadikan basikal.

Koleksi Payung Yang Terlebih Kreatif

Berikut merupakan koleksi payung yang luar biasa dan agak pelik untuk melindungi anda dari hujan dan panas dengan bergaya.

1. Pet Umbrella
Melindungi haiwan peliharaan daripada hujan, panas dan juga salji.