Blogger WidgetsBlogger Widgets

09 June 2012

Iklan Kerja Kosong Yang Fail

Kini, pekerjaan semakin terhad dan saingannya pula semakin bertambah. Setiap hari ada sahaja warga kota mahupun warga desa yang seang mencari kerja-kerja kosong. Dan setiap hari juga, banyak agensi-agensi pekerjaan menawarkan pelbagai kerja kosong baik di internet mahupun di dada akhbar. Berikut merupakan 5 iklan kerja kosong yang fail.


Iklan-iklan Yang Mengerikan

Dalam entries saya sebelum ini, saya suka berkongsi gambar-gambar iklan yang kreatif dan unik daripada pelbagai agensi seperti iklan dari Coca-cola dan McDonald. Tapi kali ini, saya mahu berkongsi mengenai iklan yang mengerikan dan menakutkan pula. Iklan-iklan ini ditayangkan pada umum atas pelbagai objektif. Contohnya, iklan Aids yang mengingatkan orang awam akan bahayanya penyakit ini dan perlunya kita menghidari aktiviti yang boleh menyebabkan penyakit tersebut.


Bekal Makanan Kreatif Dari Jepun

Pelajar-pelajar sekolah di Jepun memang  gemar membawa bekal makanan sendiri ke sekolah. Situasi ini sangat berbeza dengan pelajar di negara kita sekarang. Majoriti lebih gemar membeli makanan di kantin walaupun kita sendiri tahu macam mana tahap kebersihan kantin sekolah. Kalau para ibu cuba buat bekal yang kreatif seperti foto-foto di bawah, siapa tahu mungkin anak-anak akan lebih memilih untuk membawa bekal berbanding makan di kantin sekolah. Menjimatkan wang dan mengelakkan risiko keracunan makanan kerana masakan ibulah yang paling bersih, sihat dan berkhasiat.

5 Makanan Thailand Yang Pelik

Setiap negara mempunyai makanan tempatannya yang unik dan hanya boleh didapati di satu negara atau tempat sahaja. Sesebuah masyarakat mempunyai selera yang berlainan. Ada yang suka makan makanan mentah dan ada juga yang tidak. Apa pun, jom kita ketahui 5 makanan pelik yang hanya ada di Thailand.

1.  Larb Leuat Neua


Seperti orang Jepun, warga Thai juga suka makanan yang mentah. Bahan utama makanan ini ialah daging lembu mentah yang ditabur dengan daun pudina dan sos pekat berwarna merah. Warga Thai gemar makan hidangan ini dengan segelas beer.

5 Pasangan Pelik Yang Pernah Mencetus Kontroversi

Cinta itu sesuatu yang indah. Bercinta merupakan perkara yang begitu membahagiakan. Namun jika tidak pandai mengawal perasaan cinta, pasangan tersebut akan sanggup melakukan apa sahaja termasuk perkara yang melampaui batas tanpa memikirkan pandangan orang lain. Mari kita ambil contoh daripada 5 pasangan di bawah dan janganlah sesekali kita terikut-ikut. Kesilapan mereka kita jadikan teladan.

1. John Lennon & Yoko Ono


Pasangan ini mencetuskan kontroversi selepas menjadikan foto bogel mereka sebagai cover album Two Virgins pada 1968.  Tapi yang peliknya, John Lennon menyalahkan Yoko Ono sebagai tidak menarik dan penyebab kontroversi tersebut.

Variasi Bola Pelbagai Negara

Sempena musim bola ni, jom kita lihat koleksi bola-bola yang unik dari pelbagai negara. Favourite saya, semestinya bola jeans dari USA di bawah ini. Cantik dan unik. 


'Surat Cinta' Buat 'Pencuri' Parking Lot


Bagi yang tinggal di rumah flat mesti anda pernah dan selalu mengalami situasi ini. Selama bertahun-tahun anda meletakkan kereta di parking lot anda. Kemudian suatu hari ada pula kereta lain yang mengambil lot anda sehingga menyebabkan kesukaran buat anda mencari lot lain yang strategik dan sesuai bagi meletakkan kereta anda. Sakit hati dan geram juga bila berdepan dengan situasi ini bukan..? Mungkin sebab itulah ada individu yang meninggalkan nota khas buat pemilik kereta yang 'mencuri' parking lot mereka.