Blogger WidgetsBlogger Widgets

13 June 2012

Petu, Anjing Yang Suka Bermain Piano Sambil Menyanyi


Selain terkenal sebagai binatang yang setia, anjing ternyata juga memiliki minat pada alat muzik dan bidang nyanyian. Aneh memang aneh, namun inilah yang ditunjukkan oleh seekor anjing di Finland.

Penumpang Roller Coaster Yang Ketakutan

Roller coaster merupakan satu permainan yang mencabar tahap keberanian individu. Landasan yang curam dan kelajuan yang maksimun pastinya membuat kebanyakan penumpang menjerit ketakutan. Bagi yang memang berani, masih boleh maintain cool lagi. Tapi bagi yang kurang berani, macam inilah rupa mereka semasa naik roller coaster tu kan..


Real Dollbouse

Semua pastinya pernah melihat rumah mini khas untuk anak patung lebih-lebih lagi patung Barbie. Mengambil inspirasi dari rumah mini anak patung tersebut, artis kelahiran Kanada, Heather Benning menukarkan sebuah rumah usang yang tidak berpenghuni menjadi rumah anak patung yang sebenar. Sebelah dinding rumah itu telah dirobohkan sepenuhnya dan diganti dengan cermin transparent. Seterusnya rumah itu dihias dengan dekorasi ala-ala tahun 1960an. Kreatifnya..Jom saksi 8 foto unik dollhouse di bawah.


Rumah Unik Yang Terletak Di Penjuru Bangunan Tujuh Tingkat

Seorang artis Korea, Do Ho Suh membina sebuah rumah di tingkat atas bangunan Jacob Hall yang terletak dalam kampus Universiti San Diego. Rumah itu diberi nama "Fallen Star". Ia kelihatan seperti diangkat oleh daya misteri dan terhempas di atas tingkat tuhuh Fakulti Kejuruteraan Jabobs.


Gara-gara Tikus, Seorang Wanita Terpaksa Membuka Seluarnya Di Hadapan Orang Ramai


Akibat seluarnya dimasuki seekor tikus, seorang wanita bernama Ana Vargas (40) terpaksa membuka seluarnya di hadapan para penumpang yang ramai dalam sebuah kereta api berkelajuan tinggi.
Kejadian itu berlaku sekitar jam  07.50 pagi. Ketika itu Ana sedang berada dalam sebuah kereta api berkelajuan tinggi untuk ke tempat kerja.  Ketika berada di dalam kereta api tersebut, seekor tikus telah masuk ke dalam seluarnya.Oil Stone, Bandar Di Tengah Laut


Bandar Oil Stone dibina sekitar awal tahun 1940 – 1950an akibat peningkatan keperluan minyak saat tercetusnya perang dunia ke-II.

5 Peradaban Purba Yang Hilang

Kota-kota ini pernah menjadi pusat pemerintahan yang maju dan mempunyai organisasi pemerintahan yang cekap serta teratur. Kota-kota purba ini juga pernah didiami oleh penduduk yang ramai dan juga memiliki agama serta kepercayaan tersendiri. Namun, kota-kota ini telah ditinggalkan oleh penduduknya tanpa sebab yang jelas. Kini, kota-kota lama ini tidak berpenghuni namun sering dikunjungi oleh pelancong yang mengagumi keindahan senibina bagunan dan peradaban yang maju berbanding tamadun lain di zamannya.

1.  Petra


Petra merupakan sebuah kota purba yang paling indah.  Kota itu mula ditemui pada abad ke-18. Terletak di Jordan, kota ini memiliki struktur senibina yang menyerlah. Petra begitu terkenal dengan ukiran batuan yang unik di pergunungan. Kota ini kelihatan bagaikan kanvas hidup.

5 Bandar Terbusuk Di Dunia

Menurut laman web Skyscanner.com seperti yang dilaporkan Courier Mail, terdapat 5 bandar di dunia yang mempunyai aroma yang kurang menyenangkan. Walaubagaimanapun, bandar-bandar tersebut masih lagi menjadi destinasi pilihan dan tumpuan masyarakat dunia.

1. Cancun, Mexico


Cancun terkenal dalam kalangan pelancong asing kerana keindahan pantainya. Selain itu, Cancun juga popular kerana baunya yang kurang menyenangkan. Kononnya, bau itu datang dari parit bawah tanah yang terletak dalam kawasan hotel-hotel mewah.

Kanak-kanak Yang Membiayai Sendiri Bil Rawatan Kansernya

Ketika kanak-kanak seusianya sedang bermain dan bersekolah, Aidan Reen begitu gigih melukis di atas katil hospital. Kanak-kanak ini menghidap Acute Lymphoblastic Leukaemia, iaitu sejenis kanser ganas yang menyerang sumsum tulang belakang. Meskipun peluang untuk sembuh agak tinggi, namun kos rawatannya begitu tinggi sedangkan keluarga Reed hanyalah dari golongan berpendapatan sederhana sahaja.

Keluarga 'Pontianak' Cullen di Dunia Nyata

Filem Twilight mempunyai memdapat sambutan yang hangat dan mengumpul peminatnya sendiri. Tapi tahukah anda, sebenarnya adik beradik Cullen yang menyerupai pontianak memang wujud di dunia nyata. Mereka mempunyai gigi taring yang tajam, cuba untuk menghindari sinaran matahari dan mereka adalah Cullen. Ini bukanlah cerita rekaan seperti dalam filem Twilight, tetapi inilah realiti sebenar yang terpaksa dihadapi oleh Simon Cullen, 13 dan adiknya George Cullen, 11.