Blogger WidgetsBlogger Widgets

16 June 2012

Terlebih Kreatif- Rambut Didandan Menyerupai Haiwan

Nagi Noda merupakan artis dan pengarah dari Tokyo dan telah menghasilkan satu idea yang terlebih kreatif. Dia telah mereka topi diperbuat dari rambut palsu yang didandan menyerupai kepala haiwan. Walaupun menggunakan khidmat model yang cantik, tapi style rambut ciptaan Noda tetap kelihatan aneh. Tidak pastilah ada atau tidak orang yang mahu memakai hasil kreativiti Noda..


10 Teksi Yang Luarbiasa & Cool

Semua mesti pernah naik teksi kan..? Kalau di Malaysia, kita biasa naik teksi model Saga dan Waja sahaja. Tapi ada sesetangah negara yang menyediakan perkhidmatan teksi dari model-model terkenal dan mewah seperti Maybach, Porsche, Chevrolet Corvette, Porsche Cayenne dan Lamborghini. Tak mampu beli kereta mewah pun ok juga kan kalau dapat naik teksi macam ni..Berapa lah tambang teksi ni agaknya...

Teksi Maybach

Kasut Comel Yang Dibuat Daripada Roti

Sepasang kembar yang sangat kreatif, Remigijus and Egidijus Praspaliauskas telah mereka koleksi kasut-kasut unik dan comel yang diperbuat daripada roti. Koleksi kasut-roti mereka mempunyai pelbagai rekaan yang comel-comel belaka dan dijual dengan harga €22 sepasang. Seperti kasut biasa, koleksi kasut adik-beradik Praspaliauskas juga dijual dengan kotak kasut sekali. Jom kita lihat 10 foto koleksi kasut adik-beradik Praspaliauskas ini.

Seni Ukir Makanan Yang Kreatif & Nampak Hidup

Seorang jurugambar berbakat kelahiran Hungary  telah menghasilkan seni makanan yang sangat luar biasa dan menakjubkan. Beliau telah mengukir bentuk muka yang mempunyai pelbagai emosi pada makanan dan sayur-sayuran. Balla telah mengukir mata, hidung, mulut dan gigi pada buah-buahan dan sayur-sayuran dengan menggunakan pisau X-acto. Jom kita saksikan 10 foto hasil kerja Balla.

 

5 Kisah Perceraian Yang Pelik & Gila

Setiap pasangan yang berkahwin berharap agar hubungan mereka kekal sebagai suami isteri sehingga ke akhir hayat. Namun apabila sudah tiada keserasian, perceraian merupakan jalan terakhir.

Namun, 5 pasangan ini menfailkan permohonan mereka dengan alasan yang tidak kukuh, tidak logik, pelik dan gila. Tidak percaya, cuba anda baca kisah mereka ini.

1. Mesir


Seorang jurutera wanita Mesir telah menfailkan permohonan cerai selepas suaminya enggan mandi dalam bulan pertama pernikahan mereka. Si suami mendakwa bahawa dia elergik pada air dan tidak dibenarkan mandi. Si isteri meminta pendapat doktor tentang keadaan suaminya. Pandangan doktor ternyata bertentangan dengan dakwaan si suami. Menurut doktor, elegik pada air tidak menghalang seseorang itu daripada  membersihkan dirinya. Merasa tertipu, si isteri berdepan dengan suaminya. Si suami enggan menceraikan isterinya sehingga menyebabkan si isteri pergi ke mahkamah untuk menfailkan permohonan perceraian.