Blogger WidgetsBlogger Widgets

03 July 2012

Foto Unik-Melawan Graviti

Philippe Ramette telah menghasilkan satu seni fotografi yang sungguh menarik. Beliau tampil dengan kelainan dengan menghasilkan foto yang menggambarkan seseorang berdiri melawan graviti. Jurugambar ini tidak menggunakan sebarang foto editor mahupun Photoshop. Sebaliknya, model-modelnya hanya menggunakan alat sokongan logam yang dtersembunyi.


Kenali 5 Agama Utama Di Dunia

Agama memainkan peranan yang penting dalam membentuk masyarakat yang bertamadun, bermoral dan berakhlak tinggi. Sejak berabad lamanya, manusia telah hidup dalam masyarakat beragama dan menyembah tuhan menurut kepercayaan masing-masing. Berikut merupakan 5 agama utama di dunia berdasarkan jumlah penganutnya.

1. Kristian (2.1 juta orang)


Kristian merupakan agama terbesar dengan 2.1 juta orang penganut di seluruh dunia. Agama ini berlandaskan kepercayaan pada ajaran, hidup, sengsara, wafat dan kebangkitan Jesus Christ. Penganut Kristian percaya bahawa Jesus Christ adalah Tuhan dan Mesias, iaitu juruselamat bagi seluruh umat manusia.

Aksi Comel Kucing Seperti Gaya Dalam Lukisan

Kucing merupakan haiwan peliharaan ramai kerana terkenal dengan kecomelan dan kemanjaannya. Jom kita lihat aksi kucing-kucing di bawah ini dengan gaya seakan-akan seperti dalam lukisan-lukisan terkenal. Yang paling saya suka, pastinya gambar dua ekor kucing yang seperti sedang 'berlawan'..